16:17
Ζάχαρη, κανέλλα και ginger!

Ζαχαρη, κανελλα και ginger!

Τα φετινά Χριστούγεννα χαρίστε σαν δώρα, νόστιμα μπισκότα φτιαγμένα από τα χεράκια σας!

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 30/11/2015 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Ευκαιρία μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να χαρίσετε ως υπέροχα δώρα, νόστιμα και όμορφα χειροποίητα μπισκότα που θα έχετε φτιάξει εσείς οι ίδιοι.

Η συνταγή είναι για το Αγγλικό gingerbread, το οποίο κλασικά το φτιάχνουν σε σχήμα ανθρωπάκι, αλλά μπορείτε να το κάνετε σε ότι σχήμα θέλετε. Και αυτή η ζύμη ενδείκνυται για στολίδια και στα παιδιά αρέσει ιδιαιτέρως!

Αγγλικά μπισκότα με τζίντζερ και μπαχαρικά (gingerbread)

ΥΛΙΚΑ για 20 μεσαία ή 10 μεγάλα μπισκότα

Για το κρύο μίγμα:

·       125g κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

·       1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

·       280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το ζεστό μίγμα:

·       2.5 κ.σ. νερό ή χυμό πορτοκάλι

·       105γρ μαύρη ζάχαρη (όχι με τη μελάσα, την ακατέργαστη)

·       1.5 κ.σ. μελάσα (γνωστό και ως black treacle, θα το βρείτε στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και στα σούπερ μάρκετ)

·       1.5 κ.σ. golden syrup (ή μέλι)

·       1.5 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη

·       1.5 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

·       1/2 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Βάλτε όλα τα υλικά για το ζεστό μίγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε στο μίγμα τα κυβάκια βουτύρου, μέχρι να λιώσουν τελείως και στο τέλος ανακατέψτε και τη σόδα.

2.    Ρίξτε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το νιώθετε πιο κρύο στα χείλη σας. Μόλις κρυώσει το μίγμα ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και αρχίστε να δουλεύετε το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα ώσπου όλο το αλεύρι να ενσωματωθεί και να έχει δημιουργηθεί μια ζύμη.

3.    Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μερικές ώρες ή κατά προτίμηση για ένα βράδυ.

4.    Αλευρώστε καλά την επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη. Ανοίξτε σε φύλλο πάχους 0.5 εκ. Κόψτε τα σχήματα με κουπ-πατ, τοποθετήστε τα μπισκότα σε λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλτε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Αυτό βοηθάει στο να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.

5.    Προθερμάνετε το φούρνο στους 2000C και ψήστε τα μπισκότα για 8-12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Θα πρέπει να είναι σφιχτά στην αφή αλλά όχι σκληρά. Αφήστε τα να κρυώσουν και διατηρήστε τα σε καλά κλεισμένο κουτί.

πηγή: foodjunkie.eu



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η WENDY προτείνει:

Η WENDY προτείνει:

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Τι κι αν τελικά θα χρειαστεί να αναβληθεί η αποψινή έξοδος λόγω καιρικών συνθηκών...[...]

περισσοτερα
Έξυπνο tip

Έξυπνο tip

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Βρήκαμε για εσάς ένα πολυ έξυπνο tip για να μην χρειαστεί να πετάξετε τίποτα.[...]

περισσοτερα